5 põhjust miks eelistada laeventilaatorit kliimaseadmele

Ilusate suveilmade saabudes muutuvad siseruumid järjest palavamaks. Ökonoomne, tervislik ja dekoratiivne viis oma kodu jahedana hoida on laeventilaatori kasutamine.
Suve saabumine tähendab paljude inimeste jaoks ühtlasi ka puhkuse algust ning suvekuumus siseruumides võib kaasa tuua kuumahood, meeleolu languse ja uinumisraskused. Temperatuur mõjutab meie enesetunnet ning mõnikord on vaja seda reguleerida, et saavutada meeldiv sisekliima. Laeventilaator võib olla selleks otstarbeks ideaalne lahendus.

  • Laeventilaator ei avalda tervisele negatiivset mõju
  • Laeventilaator on energiasäästlik
  • Laeventilaatori mõju keskkonnale on väga väike
  • Laeventilaator on oluliselt dekoratiivsem kui kliimaseade
  • Laeventilaatorit saab kasutada nii jahutamiseks kui ka valgustamiseks

  • Laeventilaator on oluliselt soodsam kui kliimaseade
  • Laeventilaator sobib igasse ruumi – kööki, söögituppa, magamistuppa…
  • Laeventilaatori kasutusiga on väga pikk
  • Laeventilaatori hooldus on väga lihtne
  • Laeventilaatorit on lihtne paigaldada ja see ei vaja õhu väljalaskeava

1. Tervislik jahedus

Laeventilaator on tõhus süsteem, mis tagab meeldiva jahedustunde, mis on kuni 8º väiksem kui tegelik temperatuur. Kuigi see ei too kaasa tõelist temperatuuri langust, vähendab see tajutavat temperatuuri.

Lisaks ei muuda laeventilaator erinevalt konditsioneeridest õhku kuivaks. Liialt kuiv õhk võib ärritada limaskestasid ja tekitada ebameeldiva tunde nahal. Samuti ei põhjusta see tavalisi suviseid külmetushaigusi, sest laeventilaator väldib suurte temperatuuride erinevuste või inimestele kahjuliku kunstliku õhu tekitamist.

Laeventilaatorid ei tooda õhku, vaid liigutavad juba ruumis olevat õhku, mis on palju tervislikum ja annab loomulikuma tunde.

2.Energiasäästlikkus

Paljud peavad kliimaseadmeid parimaks lahenduseks, et ruumi õhutada, kuid laeventilaator on palju tõhusam lahendus. Need tarbivad vähem energiat, säästes kuni 47% võrreldes kõigi kliimaseadmetega.

Laeventilaator suudab ka kõige madalama intensiivsusega töötades liigutada õhku selliselt, et tekiks kerge ja värskendav tuul. Kõige suuremal kiirusel töötav ventilaator tarbib keskmiselt vähem energiat kui 100 W lambipirn.

Laeventilaatorite kasutamine ei aita kaasa mitte ainult energia säästmisele, vaid vähendab ka keskkonnamõju, kuna see on oluliselt väiksem kui kliimaseadmete puhul.

3.Dekoratiivne lahendus

1882. aastal leiutas Philip Diehl esimese elektrilise laeventilaatori ja sellest ajast alates on arenenud disainilahendused, mis sobivad kõigi sise- ja välistingimustega.

Tänapäeval leidub laeventilaatoreid erinevates värvides, suurustes ning väga erineva disaini ja stiiliga (klassikaline, retro, modernne, laste-, koloniaal jne).

Laeventilaator võimaldab lisada ruumile isikupära. Kui kasutada ventilaatorit, mis on ühtlasi ka valgusti, siis täidab see kolmekordset funktsiooni: jahutab, valgustab ja kaunistab.

Laeventilaator ei ole enam ainult tööstuslik element, millel on üks väga selge funktsioon – õhutada ruumi. Tänapäeval on see ka disainielement sisekujunduses.

See on täiuslik tasakaal praktilisuse, esteetika ja energiasäästu vahel, mis teeb laeventilaatorist ideaalse lahenduse igasse ruumi.

4.Vähem soovimatuid putukaid

Laeventilaatorid parandavad meie eluruumide õhu kvaliteeti, kuid need on ka ideaalne võimalus kärbeste ja sääskede vastu võitlemiseks.

Putukad väldivad neile vastu puhuva õhu ebamugavat tunnet ja otsivad rahulikumaid kohti.
Laeventilaatori tekitatud õhusurve paneb putukad tundma, et nad on ebasobivas keskkonnas, mistõttu neid on oluliselt vähem.

Lisaks ei leia sääsk ohvrit vastupidiselt levinud arusaamale tänu vere “magusale” lõhnale, vaid süsinikdioksiidile, mida me hingates vabastame. Kui meie toas töötab ventilaator, siis hajutab see väljahingatava õhu, muutes sääsel keerulisemaks sihtmärki tuvastada.

5.Lihtne paigaldada

Laeventilaatori paigaldamine on palju lihtsam kui mistahes õhukonditsioneeril, sest neil ei pea olema hoone sees õhu väljalaskeava, piisab vaid valgustipesast.

Õigesti paigaldatud laeventilaator ei kõigu ega tekita ebameeldivat müra.

Faro Barcelona laeventilaatorid

Faro Barcelona on üle 60 aasta tootnud laeventilaatoreid, mis on tuntud mitte ainult oma disaini, vaid ka materjalide kvaliteedi ja innovaatilise tehnoloogia poolest: LED ja vaikne mehhanism. Faro Barcelona pakub turu kõige laiemat tootevalikut ja ventilaatori mootori garantiid kuni 15 aastat. Lisaks on Faro Barcelona teerajaja intelligentsete ventilaatorite valmistamisel, mida saab juhtida mobiilirakendusest